Tuntuu, että talvi on jatkunut jo ikuisuuden. Odotan lumen sulamista ja kunnon kevättä monestakin syystä. Olisi jo ihana siirtää paksut talvivaatteet varastoon ja siirtyä kesäisempään kuosiin.

Toinen syy on se että sormet syyhyää päästä puuhailemaan puutarhassa. Mikä sen ihanampaa kuin istuttaa taimet ja nauttia niiden sadosta pitkin kesää. Ja kukkia. Joka kevät herää hinku laittaa ties kuinka paljon siemeniä itämään. Enemmän kuin mitä tulisi istutettuakaan oikeille paikoilleen.

Lapsetkin innostuvat helposti taimien kasvatuksesta. Vasta äsken kasvatettiin rairuohoja ja jo niiden itämisen odottelusta voi päätellä kuinka mielenkiintoista kasvamisen seuraaminen on. Ajattelin laittaa joitakin kasveja myös parvekkeelle, missä ne ovat lähellä ja helposti hoidettavissa. Tomaatti menestyy hyvin myös ruukussa ja saa parvekkeella lisäsuojaa, mikä edistää sadon saamista.

Tomaatteja ajatellen tein pajuista kehikon, jonka sisällä taimi saa tukea ja vähän myös lisää kaunista ulkonäköä. Kehikkoon on punottu pari “vannetta” joiden avulla se pysyy kasassa. Nämä on nopeita ja helppoja tehdä. Taidan punoa niitä jokusen lisääkin, sillä molemmat pojat tahtoivat omat tomaatit parvekkeelle ja tuollaisessa viihtyy köynnöskukatkin loistavasti. Katsotaan nyt kuinka innostun, voipi olla että kesää kohti mennessä valikoima kasvaa vielä roimasti. Lumihangessa töröttävä kehikko ei vielä vaikuta niin kutsuvalta.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: