Jos meillä leivotaan lasten juhliin, lapset usein esittävät tarkkoja toiveita, millaista herkkua he haluavat. Nyt toiveena oli Angry Bird possu. Ihan kiva toive, sillä tuo pyöreä otus selkeine muotoineen on hyvin helppo tehdä. Ja samalla teemalla voi kehitellä muutakin puuhaa.

Tämä kakku on täytetty vaniljakreemillä ja ripauksella mansikkaa. Päällys on marsipaania. Itse en marsipaanista kauheasti välitä, mutta pojat kyllä tykkää. Silti pyrin tekemään marsipaanikuorrutteesta niin ohuen kuin mahdollista, ettei se maistu liikkaa. Silmät ovat sokerimassaa.

Kakkupossun kaveriksi tein kaupan täytekekseistä pikkupossuja. Muotoilin marsipaanista possunnaamoja ja liimasin ne paikoilleen sokerikuorrutteella.

DSC04071
Täytekeksit muuttuneena possulaumaksi.

Yleensä meillä on pinjata, mutta nyt sen sijaan täytin jokaiselle oman ilmapallon karkeilla. Vihreitä palloja tietenkin ja piirsin niille possunnaamat. Pallon saa täytettyä nameilla putken avulla. Minä käytin vessapaperirullan hylsyä, leikkasin sen halki, että sain siitä ohuemman putken. Sitten pallon suu putken ympärille ja namit tunkien sisään. Kannattaa valita paperipäälisiä, tunkemista kestäviä nameja. Sitten voikin puhaltaa palloon ilmaa ja solmia sen.

Yhtenä leikkinä oli munankuljetus, possuthan himoitsevat munia. Päälystin yllätysmunat valkoisiksi, että muistuttaisivat enemmän Angry Birdin munia. Pojat rakensivat isoista legoista mutkikkaan radan, jota myöten muna oli kuljetettava kauhan avulla pyörittämällä, lintujen luota possujen luokse ja otettiin aikaa, kuka on nopein.

Tällä kertaa linnut saivat olla sivuroolissa, mikä sopi oikein hyvin, sillä päärooliinkin ovat juhlissamme jo aiemmin päässeetkin.

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: